Tietoa meistä

Café Salteriet Svedjehamn: Historiallinen helmi

Tervetuloa viehättävään saaristolaiskahvila/bistroon, joka sijaitsee vanhan kalasataman sydämessä Björköbyssä. Rakennus, joka alun perin rakennettiin kyläläisten yhteisvoimin kalanjalostuspaikaksi vuosina 1919-1920, on säilytetty huolellisesti ja tarjoaa nyt ainutlaatuisen ruokailuelämyksen historiaa ja kulttuuria huokuvassa ympäristössä.

Ruoka ja Juoma

Ruokalistamme keskittyy korkealaatuiseen pikaruokaan, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Tarjoamme myös valikoiman sekä makeita että suolaisia leivonnaisia, jotka sopivat erinomaisesti kahvihetkeen tai kevyeksi ateriaksi. Meillä on täydet anniskeluoikeudet ja tarjoamme  ruokalistaa täydentäviä virvokkeita yhteistyössä paikallisen pienpanimon kanssa.

Historiallinen Ympäristö

Vanha kalasatama luo autenttisen tunnelman, jossa voit nauttia ateriastasi merinäköalalla. Kesäkahvilatoiminta on ollut tässä tilassa vuodesta 1997, ja siitä lähtien paikasta on tullut monien vuosittain vierailevien asiakkaiden suosikki. Nauti ruokailuelämyksestä historiaa ja kulttuuria huokuvassa ympäristössä.

Maailmanperintölista

Toimintamme sijaitsee alueella, joka on tunnettu ainutlaatuisesta maankohoamisestaan, ilmiöstä, joka on nostanut alueen UNESCO maailmanperintölistalle. Tämä luonnollinen muutos maisemassa tuo mukanaan jatkuvasti muuttuvan mutta aina kauniin saaristomaiseman.

Elämykset

Erinomaisen ruoan ja juoman lisäksi vieraat voivat tutustua vanhan kalasataman viehätykseen ja oppia lisää sen historiasta. Alueella on myös kauniita vaellusreittejä ja mahdollisuuksia kokea saariston ainutlaatuista luontoa ja kulttuuria. Salterietin läheisyydessä sijaitsevat muun muassa näkötorni Saltkaret ja Björkö Fornminnesföreningenin venemuseo.