Om oss

Café Salteriet Svedjehamn: En Historisk Pärla vid Havet

Välkommen till vårt charmiga skärgårdscafé och restaurang, beläget i hjärtat av en gammal fiskehamn i Björköby. Byggnaden, ursprungligen uppförd som fiskuppköpningsplats 1919-1920, har bevarats med omsorg och erbjuder nu en unik matupplevelse i en miljö rik på historia och kultur.

Mat och Dryck

Vår meny fokuserar på snabbmat med hög kvalitet, tillagad med lokala råvaror. Vi erbjuder även ett urval av både söta och salta bakverk, perfekta för en fika eller lättare måltid. Vi har fullständiga rättigheter och erbjuder ett urval av alkoholhaltiga drycker som kompletterar vår meny perfekt.

Historisk Miljö

Den gamla fiskehamnen ger en autentisk atmosfär där du kan njuta av din måltid med utsikt över havet. Sedan 1997 har denna lokalen haft sommarcafeverksamhet, och stället har sedan dess blivit en favorit bland många kunder som besöker stället årligen.

UNESCO Världsarvslista

Vår verksamhet är belägen i en region känd för sin unika landhöjning, ett fenomen som har satt området på UNESCO världsarvslista. Denna naturliga förändring av landskapet bidrar till en ständigt föränderlig men alltid vacker skärgårdsmiljö.

Upplevelser

Förutom att avnjuta vår fantastiska mat och dryck, kan besökare utforska den gamla fiskehamnens charm och lära sig mer om dess historia. Området erbjuder också vackra vandringsleder och möjligheter att uppleva den unika naturen och kulturen i skärgården. I närheten av Salteriet finns bland annat utkikstornet Saltkaret och Björkö Fornminnesföreningens Båtmuseum.